DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2010

  

 

 

 

                                                    

 

31.12.2010 Zítra by naše Koletka oslavila teprve sedmé narozeniny.

                                                    Stýská se nám po ní, stále nemůžeme uvěřit...

A tak se snažíme hledět do Nového roku s novou nadějí, uvidíme co nám přinese...

 

                                                

                                       Poslední fotka: Máma s dcerou - Koletka a Athyllka

 

                                                

                                                    Athyllka a její dcera Desireé...

Malý přehled několika zástupců z vrhu D v postojích:

                      

                                                  Desireé z Liblických rákosin

                                    

                                                  Don Fabio z Liblických rákosin

                      

                                                  Donathela z Liblických rákosin

Zasněženou fotku jsme dostali od krásné Coral ( Athylla a Pinkerly Quien Sabe ) :

                                                    

A nové zprávy + foto poslala také Barča ( Daphné z Liblických rákosin ):

 

Dobrý den, po čase krátká zpráva z Kralup……

Barborka roste jako z vody, svůj štěněcí váhový deficit myslím už statečně dohnala a je z ní nohatý puberťáček. Všechna očkování má zdárně za sebou, začíná se jí hezky formovat hlava, řasy délky manekýny, statečně přezubuje a staré i nové zuby si poctivě čistí…..takže vlastně pohoda J Podle pana veterináře jí nic nechybí a má se po zdravotní stránce dobře. Jediné co nesnáší je mytí nohou a stříhání chlupů a drápů – ale nakonec to s nafouklou tlamou přetrpí a za minutu se zas odfoukne….a při nejbližší příležitosti ukradne hadr na nohy z koupelny a dokonale ho schová. Ovšem zatím trumpeta nepochopila, že hadrů máme plnou krabici. Terén domácnosti i okolí má dopodrobna zmapovaný a přesně ví, co a kdy si může dovolit, aby jí to prošlo (a nebo neprošlo, ale i tak jí za to příslušná lumpárna stojí). Jakmile cvaknou dveře při našem odchodu, hup na páníčkovo křeslo a chrrrrrrrr, při zastavení výtahu v našem patře hum do pelíšku a dělá, že jsme jí zrovna vzbudili. Zůstane jen teplý polštářek a nevinný pohled z okna. Podobné věci má dokonale zmáknuté. Začíná mít své první dorostenecké (telecí) nálady a o to víc se projevuje její tvrdohlavost a vlastní názor na věc. Něco vyzkouší třeba 10x jestli si náhodou páníček nerozmyslí, že by to mohlo projít, a teprve když to neprojde ani po jedenácté, tak uzná, že asi bude jednodušší připustit porážku. No a pokud do toho začnou blbnout ještě malí dvojnožci, tak je vymalováno. Proč by nemohla roztřídit prádlo v koupelně na jiný hromádky, než podle barvy, pračce je to stejně fuk, tak ať je to všechno hezky barevný. Proč by nemohla vysypat koš s plastama, když dvojnohý štěně zrovna vysypalo kýbl s legem. A proč by nemohla poschovávat po bytě všechny bojovníky hvězdných válek když už jsou půl hodiny v řadě a nehejbou se (to je pak největší boj, když je mladej počítá a myslí si, že Bára prozradí kam co dala J) Snad během vánoc bude doba trochu klidnější a třeba pošleme nějakou fotku ze sněhových radovánek a podobně. Každopádně Vás i čtyřnožce zdravíme.

                           

 

 

Veliká bolest zalila naše srdce. Odešla nejlepší kamarádka... dáma v každém smyslu toho slova, naše zlatá, milovaná Koletka.

Odešla naprosto nečekaně, plna síly...  Kolí, moc nás to bolí... děkujeme, hodně si nám dala... milujeme tě  a nikdy nezapomeneme!

                      

                                      Dual Ch Collete Mahikan "U"

                                     * 1.1.2004     + 9.12.2010
 

6.12.2010 Desireé a Don Fabio:

                                                 

           

     

 

                                   20.-21.11.2010 MVP NITRA

Berthyl z Liblických rákosin oba dny V1, CAC ve třídě pracovní. Bertík se tak stává čekatelem šampióna krásy SK. Gratulujeme!

                                 

 

Také jsme dostali pár krásných foteček od Dorči  a Daga z první hodiny na cvičáku :)

                              

Dorothy z Liblických rákosin

               

Douglas z Liblických rákosin

 

Jednu starší novinku jsme dostali od Arga z Liblických rákosin a Hanky. Absolvovali spolu working testy pořádané RK - CZ 6.11.v Kostelních Střímelicích. Argo skončil ve třídě E na 6.místě hodnocen velmi dobře a ve třídě L na 11.místě s hodnocením obstál. Gratulujeme. 

 

 

   

17.11.2010 Povedlo se zvěčnit Dona Fabia kdy byl malý okamžik čistý :)

                

13.11.2010 Konečně přidáváme také pár foteček naší Desireé a nové fotky od Dona Fabia:

                          

                    

                       

        Desireé z Liblických rákosin

Nemohli jsme fotit výstavní postoj protože Jeho veličenstvo Don Fabio měl veledůležitou práci a trošku se umazal.

        

    Don Fabio z Liblických rákosin

           11.11.2010 Přinášíme pár aktualitek od našich štěňátek z nových domovů.

Dobrý den
Zasíláme kratičké aktualní informace .Dnes jsme byli na přeočkování , tak už budou procházky veselejší ,může ke psím kamarádům . Odčervení jsme provedli v pondělí.Kromě nočních loužiček , které nám ještě nejdou odstranit , již Dag pochopil , že loužičky jsou možné i na zahradě , ale to ostatní již před zahrádkou. Dnes jsme při očkování provedli převážení a ani jsme se nedivili , že nás při nošení štěnátka všechny bolí záda .Dag nás totiž překvapil svým váhovým přírůstkem a má již 9,8 kg. Granulky jsme zkusili zpět Purina Pro Plan Atletik a pokud má Dag velký hlad vše sní a pokud menší , doplníme je malinko gralemi od Arona Platinum a je vše bez problémů. Krmíme nyní 4x denně .Naše výcvikové pokroky :aporty již trénujeme , ale jdou nám pouze ,když není v okolí nic zajímavějšího,sedni ,ke mně zvládá na 1 ,zůstan pouze někdy a malinko , lehni s Aronkem a za piškotky .Výstavní postoje nás tedy nebaví .Dagův temperament se nezapře Aronkův pelíšek ,který vydržel 2 roky , je zcela zničen ,ale zatím ještě máme další dva,které odolávají . Na cvičák či k Vám , pokud budete mít čas
plánujeme za 14 dní o víkendu .To již bude očkování plně funkční ,dle sdělení pana doktora .
Hezký večer
Fejfarová

 

                          

Don Douglas z Liblických rákosin

Dobrý den z Frýdku.Bohužel naše paměťová karta z fotoaparátu zmizela nevysvětlitelně v sobotu asi do černé díry,takže fotíme znovu,tak se omlouváme,že jsme neposlali foto.Dorotka se má velmi dobře,neuvěřitelně od 5dne spinká sama ve svém pelíšku,nijak nahlas neprotestovala,přes den je se mnou v kanceláři,kde má spoustu lákadel.nejraději spí pod moji židli.  Cokoliv ji zakážete ,nebo se to nesmí,tak poslechne ale štěká a štěká,v pátek mě málem trefilo,šla jem jen otevřít vrátka stolařům a viděla jsem ji jak s rozběhem skočila do jezírka,jezírko je naštěstí malé,ale tak jsem se lekla,ale Dorce se to evidentně líbilo,tak jsem ji rychle vytáhla, vytřela,vyfenovala a zase řádila jak čert,jezírko už jsme přikryli.
Nejkrásnější jsou večery,místo TV sledujeme hrátky Dorotky s naší Sisi,naše Sisi si s hračkama moc nehrála,teď miluje dlouhého hada,na jednom konci visí Dorka a na druhém Sisi.Byli jsme na veterině,Dorka dostala injekci ,vše OK,bohužel u Sisi našli šelest na srdci,tak má spceilání granule,každý den ji dávám kapky na srdce a příští pátek jdeme na EKG,tak se to doufám zlepší,granule nemá ráda,ale když vidí Dorku a její granule,tak sežere všechno.Čůráme jen na noviny,z toho jsem měla strach mám v kanceláří nový koberec,ale v pohodě,kakáme nejraději na náměstí přímo před zraky městské policie,chodím s ní na trávník,ale beton je evidentně lepší.S těmi fotkami to mám složitější,v práci je toho hodně a doma už mi nezbývají síly,tak to čeká na dítka,které jezdí domů na víkend,mějte se pěkně, zdraví Dorotka,Sisi a Iva z Frýdku

           

        

   Dorothy z Liblických rákosin

Haló, haló
tady Šarí
posílám pozdrav do Liblic mamince Athyllce i všem ostatním. Mám se dobře, ale mám moc práce, tak raději místo povídání posílám fotky. To nohaté vedle mne je můj nový kamarád Joe.
Tak ahoj
Donathela ( Šarí)

              

      

      

Donathela z Liblických rákosin

 

                        28.10.2010 KPZ-Malešov

          Berthyl z Liblických rákosin I. cena, r. CACT, 3. místo

Na tyto poslední klubové zkoušky v letošním roce se přihlásila Klára s Bertíkem. Jelikož ale nezvládli poslušnost padlo rozhodnutí že Bertíka připravíme na zkoušky my a odvede ho Milan. A dle výsledku bylo toto rozhodnutí správné. Bertík pracoval po celou dobu zkoušek naprosto spolehlivě, bohužel na slídění i velmi rychle a z této disciplíny si odnesl známku 3, neb dle rozhodčích bylo slídění krátké. Kvůli technické pauze v první části ( Bertík  šel vykonat potřebu do křoví, neboť v prostřed pole by ho všichni viděli :)) ještě troječku z poslušnosti. Celkem tedy I.cena a 177b. Zkoušky byly celkem náročné a tak nám tyto známky stačily na celkové 3.místo a r. CACT. Velká gratulace pro Berta a Milana, za velmi krátký čas udělali velký kus práce a alespoň rozhodčí je kromně umístění ocenili velkou pochvalou.

 

                       

 

 

25.10.2010 štěňátka posílají pozdravy z nových domovů, které postupně doplňujeme

Milá Lenko,

tak cestou bylo Wendy trošku horko, ale naše hned první zastávka byla na zahradě u babi, aby se tam proběhla a ona se hned způsobně vykakala a vyčůrala. Doma si vše očuchala, zaštěkala na tu kámošku do zrcadla a hned se úplně v pohodě uhnízdila v pelíšku, který ji Honza s láskou připravil a ještě přidal máminu deku.

Celé odpoledne s námi a s dětmi z domu strávila na zahradě u nás u domu (bydlíme sice v bytě, ale kolem nás je docela veliká zahrada - jen tam nemůže být sama, neb není oplocená - a i tam kde, je plot, tak tak s lehkostí se protahovala). Byla veselá, třikrát dostala nažrat, ale hlavně - už dvakrát se vyčůrala na určené místo - což považuji za neuvěřitelné! Ne vždy to stihneme, jí vzít ven - a ona už pochopila, kde by to mohlo být tak asi nejmíň na závadu.

Je moc milá, snažíme se jí učit na jméno, když přijde, tak dáme malý pamlsek. Řekla bych, že je to hodně statečný pejsek a hodně je v pohodě, takže určitě přinese s sebou klid a mír!

Honza už dneska i hodně fotil, chystá stránky a jakmile budu vědět tu doménu, tak Vám dám zprávu.

I Vám pošlu nějaké fotky z dneška - jen to ještě Honza musí stáhnout. Chtěla jsem Vám ještě za tepla dát zprávu, že vše je velmi v pořádku a že můžete být na Vaši Wendy pyšná!

Hezký večer,

Karolína Matoušková

                               

               

Dobrý den,cesta byla v pohodě,ale po 200metrech jízdy se od strachu pokakala,ale sranda byla,že jsme nevěděli kam to dopadlo,pak nás poblila,pak jsme stáli u pumpy a dcera si hovínka vytahovala z bot,to nás pobavilo.Přivítání s naší Sisi nad očekávání proběhlo dobře,je dobře,že Dorotka je zvyklá na dospělé pejsky,takže za ní pořád chodí,Sisi sice šíleně žárlí,ale bude to Ok. Strašně se o vše zajímá,á,všude vleze,dokonce se mnou vysávala,a hadr na smetáku je nejoblíbenější zábava,ale strašně štěká.S venčením to ujde,jí granule tak
hodně pije,a to čúrání je velmi časté,takže to pokažde netrefíme,ale kakání je na 99% jen venku. Syn je nadšený,dcera taky,počasí je tady hrozný,prší,zima,tak jsme venku vždy jen chvilku.Fotečky pošlu později,syn odjel na dovolenou a já mám spoustu práce,taky pak založí stránky. Zatím pěkný den Iva

Na fotky od Dorothy zatím stále čekáme...

Dobrý den,

Don Diego zvládl cestu do Brna na jedničku, přestože se hodně protáhla díky dvěma několika kilomerovým kolonám na D1 - nejprve kvůli dopravní nehodě a pak kvůli uzávěrce jednoho jízdního pruhu z důvodu opravy vozovky. Snažit se ucpaná místa objet nemělo smysl - zacpané byly i okolní silnice a i tam stály kolony. Don Diego si ale vedl statečně, pohrával si s hračkou, prozkoumával nové prostředí - náruč mé dcery a zadní sedadlo auta, pospával v kožešinové dece. Když jsem jej na dálníčním odpočívadle dali vyčůrat, nechtěl udělat ani loužičku - sedl si vyděšeně na bobek a rozklepal se při každém průjezdu kamionu, byť byly pěkných pár desítek metrů od něj. Ten hluk a tma jej opravdu děsily, nepomohlo ani, že jsme šli dál do pole pryč od dálnice. A tak jsme bez vyčůrání dorazili pozdě večer do Brna.

Doma se hned po vystoupení z auta na trávníku "své" zahrady mohutně vyčůral a opatrně si své nové království začal prohlížet. Zahradu jsme Don Diegovi osvětlili zahradními lampičkami, přesto ale byl ve svém postupu vpřed velmi opatrný. Značný respekt mu naháněly zvuky od vodních kaskád, které přepadávají z jednotlivých jezírek do druhých. Plížil se jak Indián za neznámými zvuky a stále si konroloval, jestli ty jeho lidi z auta (v dané chvíli jeho jediná jistota a bezpečí, když se máma a sourozenci někam poděli) jsou stále na blízku. Takto si prošel začátek zahrady, dál se přeci jen neodvažoval a už upaloval do bezpečí náruče svého člověka.

Doma ho čekal pelíšek z kožešinové deky a psí hračky, o které ani moc nejevil zájem - byl tak plný událostí z posledních hodin, že nebyl schopen se na ně ani soustředit. Dostal napít a najíst granulky, které si s sebou přivezl z Liblic. Pak ale v předsíni objevil zrdadlo přes celou stěnu a uviděl se. Měl zřejmě dojem, že našel někoho ze svých sourozenců a začal kňučet a pískat a předníma packama škrábat do zrcadla - ale nic, žádný bráška ani sestřička z něj nevyskočili. Nenechal se odlákat na nic a rozhodl se, že tady na tom místě bude i spát - co kdyby přece jenom bráška nebo sestřička ze zrcadla vyskočili? Zcela psychicky vyčerpaný usnul. Od této chvlíle je toto "jeho místo". Druhý den si sem natahal všechny hračky a všechno to, co si "ulovil" všude možně po zahradě a po domě.

V sobotu ráno (zase ještě za tmy), jsme se šli znovu vyčůrat a vykakat do zahrady. To už byl o trochu "odvážnější" a prošmejdil zase o malý kousek zahrady víc než předcházející večer. Největší radost ale měl, když uviděl celou zahradu za bílého dne. Začal radostně lítat po trávnících a dvorech (takové ty velké osmičky), bral to přes kaskády, začal okamžitě "zahradničit" - přenášet ozdobné kamínky z chodníků na trávníky, vytvrhávat trsy trávy z trávníků a začal si uprostřed trávníků hloubit své díry, okusoval květy na rostlinkách a listy a větvičky keřů, mulčovací kůru roznášel, kam se jen dalo. Protože byl tak divoký a nebral ohled na různá terénní převýšení, zajeli jsme ještě v sobotu do obchodu a koupili takové ozdobné pletivo a nebezpečná místa jsme zahradili. A protože jevil velký zájem i o ploty do sousedních zahrad, provedli jsme i jejich úpravu (aby neprolez dole při zemi k sousedům). Teď má Don Diego své království bezpečné.

Na zahradě je Don Diego šťastný, ale i v domě se už zabydlel - má stále to "svoje" místo u zrcadla. Ale pomalu ho už obraz v zrcadle nebo v zahradních prosklených dveřích přestává vzrušovat. Vzala jsem si dovolenou a společně si zvykáme jeden na druhého. Když přijdou děcka z přednášek domů a on je zaslechne u dveří domu, letí přes celou zahradu a mohutně je vítá - někdy i radostným štěkotem. Don Diego už jednoznačně začíná fixovat, kdo tvoří jeho novou smečku a odkud-pokud je jeho nové království. Začíná taky občas reagovat na zavolání na své jméno. Co se týče krmení - Don Diego je naprosto dokonalý strávník. Baští vaše granulky zalité vodou s velkou chutí. Aby taky ne, vždyť jednomu při tom lítání po zahradě a hraní si doma se svými lidmi pěkně vyhládne. V noci vcelku spí dobře, pěkně si pobrukuje, občas ze sna vyštěkává a "běhá" nožičkami. Jen pravidelně asi mezi 2. až 4. hodinou ráno si chce hrát bojové kousací hry. Pak zase usne a spí až do rána.

Ode dneška za týden jsem domluvena s naším panem doktorem na návštěvě - Don Diego se mu pojede poprvé představit a dostane od něj první injekci. Děláme taky průběžně fotky, tak Vám jich pár pro radost posíláme. Don Diego je ohromě milé psisko a za těch pár hodin se stal miláčkem nás všech. Mylsím si, že i on je s námi šťastný a co teprve, až bude mít všechna očkování za sebou a budeme moci společně chodit ven na pole a do lesů Moravského krasu! Ale i ulice na prostřídání pachů naše dřívější psy vždy bavila a s velkou chutí značkovali svoje teritorium. A tak doufám, že i Don Diego bude mít ulici "rád". Také se již pomalu na interneru zorientovávám co se týče výcviku retrieverů v Brně či nejbližším okolí. Našla jsem i webové stránky stanice Bella Moravia. Sídlí a cvičí jen pár minut od našeho domu. Lovecký výcvik pak praktikují právě v těch částech lesů Moravského krasu, kam i my celá léta chodíme se svými psy.

Z Brna do Liblic zdraví své bývalé páníčky a maminku Athylku, babičku Koletku, strýčka Fabia i své dvě sestřičky Desirée a Delfi Don Diego ( v Brně zvaný Dony) + Srnovi a všichni společně držíme palce malé Delfi, aby i ona našla toho "svého nejlepšího páníčka na světě"!!!

                     

Don diego - Dony

Dobrý den, jak jsme slíbili, posíláme základní informace z cesty a prvních hodin „Fialky“, která je pro nás všechny doma „Barunka“ Cesta ušla, jen prvních 20minut se Barča drala po autě a kňučela a skučela, nechtěla pomazlit a hledala kde nechal italský výrobce nějakou díru…..potom z té námahy usnula, po probuzení v zatáčkách si ublinkla několik kreker, chvíli koukala z okna a pak spala až do cíle. Tam hned prověřila s neuvěřitelnou rychlostí asi hektar trávníku a nechala se znavená tím zážitkem odnést domů. Tam prověřování, oštěkávání a slídění pokračovalo, až jí opět přepadla únava. Zalezla do přichystaného pelíšku, kam jsme nainstalovali deku od maminky a několik nezbytných okusovadel (nejvíce se zalíbila cestou po kuchyni ukradená vařečka). Po probuzení jí přepadlo obrovské čůrání a žízeň a hlad, spořádala porci mrkve s rýžovými vločkami a krekrami, pomazlila se a pokračovala ve vyspávání. No a následující noc a den střídá pravidelný koloběh – miska jídla (trocha mrkvičky nebo voňavých vloček do krekrů jí bere nejvíc), vyčurat, vykadit, okousat teniskák, vařečku, medvěda, pomazlit, usnout na klíně, nechat se milostivě odložit do pelíšku, škytat, chrápat jak dřevorubec……a znova. Nenechá si nic líbit a jde za svým, venku zatím diriguje, večer je studené trávy nabažená za 30vteřin……..Jediné co jí zatím překvapilo byl vlak (koukala kam by před tím velkým zvířetem zdrhla), ale odpoledne už jen sednula vedle nohy, nechala se drbat za uchem a slušně čekala, až ta obluda zmizí. Jako odměnu za čůrání si neuvěřitelně rychle zvykla hledat v dlani medový kroužek a ze spánku jí spolehlivě probudí míchání v kastrolu a vůně vaření. Myslím tedy, že váhový deficit vezme za své velice rychle. Děti jsou nadšené, chodí po špičkách když spí, zjišťují jak dlouho takový pes spí a proč tolik spí…..nejraději už by jí viděli zapojenou do hry na schovku a podobně. Ale naštěstí se nechají usměrnit.

Přikládám nějakou fotku z prvního večera v novém domově a omlouvám se za poněkud delší slohové cvičení. Je pravda, že jme z doplnění naší rodiny nadšeni, tak snad je to tím. Hezký den a určitě se budeme snažit o nějakou pravidelnou informaci (snad už bude stručnější J).

PS: teď mně přišla navštívit do kanceláře a po procházce na trávě, kde se tedy krom čůrání nedostala k žádné aktivitě, se nám hned večerní hovínko ocitlo uprostřed zasedačky JJ.    S pozdravem  Pavel Brambora   

Daphné - Barunka

                

 

               

 

 

                   Malý Doneček se také valice rychle zabydlel,

                   spřátelil se ze všema klukama

                   a praděda Fabio vzal za své všemu ho naučit.

                   Poctivě trénují aport, výstavní postoj a spinkání na gauči

                   (v postýlce už není místo :)))

 

 

 

Don Fabio - Doneček

         

                                                   

 

 

Dobrý den
Zasíláme první zprávy .Dagovi ,toto jméno zvítězilo, se myslím daří celkem dobře . První noc byla docela klidná, alespon pro Daga , hůře pro nás .Máme střídání manžel do půlnoci , já v 6 ráno budíček a opačně. Granulky Pro Plan mu moc nejedou ,ale Aronkova večeře nebo piškotky ,to je přímo magnet .Myslím ,že klidné štěňátko to rozhodně není , zatím máme co dětat abychom ho uhlídali. Jezírko , kytičky , stromečky ,bačkory vše je velmi zajímavé. Aronek je zatím velmi nervozní , ale ve všem mu ustupuje .Pelíšky máme 3 jsou zatím všechny Daga .Aronek jedem obsadí , Dag je hned za ním , pokud chce mít Aronek klid, chce jít raději ven. Dnes si kluci poprvé hráli ,Dag hledá stále cecíky ,Aronek je zatím stále nad věcí. Dag je velmi zvídavý,zatím ne moc žravý. Tak nevím,jestli se nevyměnil. Sousedů máme denně plno , všichni jsou zvědaví na nový přírůstek. Dag je velmi populární , jako byl Aronek. 
Hezký večer
Fejfarová

Don Douglas - Dag

       

Dobrý den, Jessinka se odpoledne uklidnila najedla se a usnula , ale jen na malou chvilku. Pak jsi  začala hrát. V noci se nepočůrala  , spala v pelíšku u mě  a já v obýváku na zemi . Párkrát za noc mě očuchala jestli tam jsem a pak spinkala dál. Budíček byl 5.25  hod vstali jsme a šli jsme ven. Jinak dcera nafotila spoustu fotek  a těší se až je dá na internet. Máme všichni zní velkou radost i babička a děda měli tu čest se seznámit  s naším novým přírůstkem . Kterého nám budou o prázdninách hlídat až budeme u moře.  Přeji hezký den . Čechová

 Dascha - Jessynka

 

          

                         8.10.2010 MVP České Budějovice

                           Agro z Liblických rákosin V3 ve třídě otevřené. Gratulujeme, snad už to příště vyjde :)

                              

 

                  3.10.2010  KVP-ZKO Újezd nad Lesy - Uhříněves                  

                       

                       Fabio Junior Mahikan tř. otevřená - V1, VT, Krajský vítěz!

 

                             29.9.2010 Vrh "B" má 2. narozeniny!

Už druhý rok mají naše "Béčka"! Přejeme jim hodně zdaví a těm úspěšnejším hodně štěstí na lovu či ve výstavních kruzích. Barbymu přidáváme gratulaci k uchovnění!

 

                                 

 

                             25.9.2010.MSNVP BRNO

Dnes si Koletka opět vyběhala první místo a CAC ve třídě šampiónů! Koletka se hezky předváděla a i s pořezanou tlapkou bezchybně běhala. Od paní rozhodčí Aleny Čečrdlové obdržela vynikající posudek.

 

                                                           

                                                   

 

                                              Dual Ch Collete Mahikan "U" V1, CAC                                                                                                                    

 

 

                         18.9.2010  PZ  ohařů a malých plemen  Praha východ

Argo z Liblických rákosin  složil podzimní zkoušky na samé čtyřky - I.cena a v celkovém pořadí všech plemen krásné 2. místo. Argo a Hani moc Vám gratulujeme!

 

  

 

 

                         28.8.2010 MVP Mladá Boleslav

 
Koletka dnes dokázala že rozhodně ještě nepatří do starého železa, předvedla se ve třídě šampinů a jako nejstarší z nastoupených fen si vyběhala V1 a titul CAC! Berthyl se umístil také v pořadí - V4 a  Cedrick, který se tentokrát vůbec nepředvedl VD. Velikou radost máme z Kima /ICh Blaze Saltus/, Koletky ženicha pro plánovaný vrh "E", Kimi nejenom vyhrál třídu šampionů, byl  nejlepším psem , nejlepším golden retrievrem , ale stal se i celkovým vítězem skupiny a sobotnho dne! Dano, moc gratulujeme!
 
 
                               Collete Mahikan tř.  šampionů V1 CAC
                             Berthyl z Liblických rákosin mezitřída V4
                                  Cedrick z Liblických rákosin VD
 
 
                                                              
                                                                                                 Dual Ch Collete Mahikan V1, CAC
 
                                                                                
                                                 ICh Blaze Saltus V1, CAC, CACIB, BOB, BIG, BOD
 
 

           18.8.2010 Vrh "D" je na světě!!!  

    
   
 

                 17.-18.7.2010 MVZPR O pohár prezidentky RK - Kostelní Střímelice

                                               Alan z Liblických rákosin II.cena.
 
                                
                                               Nejlepší les a nejlepší barva.
 
          

 

                                             17.7.2010 MVP Mladá Boleslav

                                           Berthyl z Liblických rákosin mezitřída V3
 
                                   

                       15.7.2010 Athyllka čeká štěňátka!                                                          Více info zde.

 

                        7.7.2010 OVVR Častoboř

 Coral z Liblických rákosin se svou paničkou Mílou absolvovala jako první z "Céček" OVVR
s výsledkem prospěla. Holky moc vám gratulujeme!
 
              
         Aport se zvěří
 
            
         Aport z vody                                                 Vyhlášení - šikovné holky Coral a Grace /Athéna Flores Vitae/

 

                         19.6.2010 Intercanis Brno

                                        Ambra z Liblických rákosin V2, res.CAC
 
                                
 
 
 

17.6.2010 Byla Athyllka nakryta psem Ch PL Cheek to Cheek Valencia Smile.

                                                             Více info zde.

 
 

                   29.-30.5. KVR-RK Konopiště

Výstav na Konopišti jsme se letos osobně nezůčasnili, měli jsme zde však zástupce z každého vrhu. Skvěle zabodoval opět Bertík, ovšem největší radost nám tentokrát udělal Cedrick, který měl v sobotu svou výstavní premiéru a hned napoprvé vystoupal na stupínek nejvyšší! Děkujeme Verče Hubíkové za perfektní předvedení tohoto "malého" ďáblíka. Všem gratulujeme k dosaženým výsledkům.
 
                                                        Sobota
 
                            Cedrick z Liblických rákosin tř. dorostu VN 1, BIS PUPPY
                                    Berthyl z Liblických rákosin mezitřída V1 CAC
                                       Argo z Liblických rákosin tř. otevřená V
                                     Barbossa z Liblických rákosin tř. pracovní V
 
 
                                                         Neděle
 
                                 Berthyl z Liblických rákosin mezitřída V2, r. CAC
                                             Argo z Liblických rákosin V4
 
 
                                                   
                                                                                    Cedrick v pohybu
 
                                                     
                                                                                     Cedrick VN1
 
                                                     
                                                                                 Cedrick BIS PUPPY
 
                                                   
                                                                              Berthyl V1 CAC  (sobota)
 
                                                    
                                                                           Berthyl V2 r.CAC (neděle)
 
                                                    
                                                                                 Barbossa V 
 
                                                     
                                                                                    Argo V/V4
 
                                       
Cedrick také podpořil v soutěži o nejlepšího plemeníka svého tatínka Montyho, kterému mimochodem moc gratulujeme k vítězi speciální výstavy.
 
                                                      
                                                              Vítěz speciální výstavy Pinkerly Quien Sabe
 
 

28.5.2010 Dnes se přijel na maminku Athylku podívat její prvorozený syn Cedrick. Tylda si s ním pohrála a když ho tak dlouho neviděla uštědřila mu u pár výchovných lekcí :). Pak jsme mu ještě "přistřihli kožíšek", vyzkoušeli jaký že je to "přinašeč", vše poctivě zdokumentovali a hurá na zítřejší výstavu! Držíme pěsti!  

      

           

                       

 
 
 

               19.-23.5.2010 Natura Viva - Lysá nad Labem

Výstavy myslivosti a lovectví jsem se zůčasnila s Fabiem ve čtvrtek, abychom zde zastoupili plemeno GR a podpořili tak snahu Retriever klubu cz o prezentaci retrieverů coby pracovních psů myslivecké veřejnosti. Za vydařené fotky Fabíka "pod parohama" (a nejen jeho) děkuji paní Aleně Čečrdlové.
 
               
 

                               22.5.2010 MVP Litoměřice

Velice vydařený výstavní den pro všechny zůčasněné z Liblických rákosin. Počasí nám přálo i když snad všude pršelo tak Litoměřicím se voda statečně vyhýbala  a paní rozhočí Alena Čečrdlová si posuzování po čase opět velice užívala. Děkujeme všem za výbornou  prezentaci a gratulujeme k vynikajícím výsledkům.
 
                                Berthyl z Liblických rákosin mezitřída V1, CAC, CACIB
                           Barbossa z Liblických rákosin tř. pracovní V3
                               Coral z Liblických rákosin dorost VN1
                   Athylla z Liblických rákosin tř. pracovní V1, CAC, r. CACIB
 
 
 
                                  
                                                 Berthyl V1, CAC, CACIB
 
 
                                                                 
                                                    Barbossa V3
 
 
                                     
                                                      Coral VN1
 
 
                                      
                                            Athylla V1, CAC, r. CACIB
 
 
                                           
                           Christina Aguilera Artemis Gold CACIB a Athylla r. CACIB     
 
 
 
 

                 15.a 16.5.2010 SPRIGDUODANUBE Bratislava

                          Sobota 15.5.2010 rozhodčí: Silva Zeferino José V.Cardoso da,PT
 
                                                      Athylla z Liblických rákosin V1, CAC
                                                           Alan z Liblických rákosin V
 
                                     Neděle 16.5.2010 rozhodčí Davor Javor, HR
 
                                                         Athylla z Liblických rákosin V3
                                                          Alan z Liblických rákosin V4
 
                                    
                                          
                                                              Athylla  V1, CAC a V3
                                                                                                                                    Foto Magda Růžičková
 

                   8.a 9.5.2010 KVR KCHLS České Budějovice

                                       Sobota 8.5.2020 rozhodčí: Josephine Glynn, UK
 
                                                  Coral z Liblických rákosin tř. štěňat VN 4
                                                Berthyl z Liblických rákosin mezitřída V1, CAC
                                                        Barbossa z Liblických rákosin V
                                                          Argo z Liblických rákosin V
                                                     Athylla z Liblických rákosin V1, CAC
 
                                           
 
                                                        Neděle 9.5.2010 rozhodčí: Kate Crosbie, UK
 
                                                        Berthyl z Liblických rákosin V3
                                                   Argo z Liblických rákosin V2, res. CAC
                                                 Athylla z Liblických rákosin V2, res. CAC
 
                                                                   
                                                                                                    Coral VN4
                                                                                                           Fotka pořízena po vystavě majitelkou Mílou Novou.
 
 

                                                                   

                                                                                           Berthyl V1, CAC a V3
                                                                                                                                   Foto Jarda Mach

 
                                                     
                                                           Athylla V1, CAC (splněny podmínky pro CH ČR) a V2, res.CAC
                                                                                               Foto Eva Hubíková
 
 
 
                                                                      1.5. MVP Praha Letňany
 
                                                                  Athylla z Liblických rákosin výborná 
                                                                 Berthyl z Liblických rákosin výborný 4
 
O průběhu této výstavy bylo již napsáno mnohé, proto by bylo asi zbytečné rozepisovat další story.Dle mého názoru stručné, leč velice pravdivé zhodnocení výstavy naleznete ZDE.
 Autorem článku je Lucie Kondělková ch.s. ZLATÁ KUDRNKA.
 

                       24.4. MVP České Budějovice

Na této výstavě zastupoval naší ch.s. pouze Bertík a to víc než výborně! V mezitřídě získal letos už druhý titul CAC ze 6-ti předvedených psů. Posuzoval pan Kašpar.
Druhý den se zůčasnil také svodu loveckých psů a i tam se velice líbil: typický, jednobarevný, síla kostry střední, chrup úplný, skus nůžkový, kvalita srsti nadprůměrná, povaha klidná, výška 58 cm, barva oka hnědá, ucho a čenich normální. Mimo to pan posuzující označil Bertíka za vysoce kvalitního jedince.
 
                                                             
                                           Berthyl z Liblických rákosin V1 CAC
 

             12.4. Vrh "A" z Liblických rákosin oslavuje 3.rok života!

Dnešního dne slaví už třetí narozeniny naše Athyllka a jejich deset sourozenců z vrhu "A" z Liblických rákosin. Do dalšího života jim přejeme především hodně zdraví a mnoho dalších úspěchů ať výstavních či pracovních, tak i v kariéře domácích mazlíků.

                                                                    
 
 
 
 
 
 
                                        10.4. NVP Ostrava
 
                        Berthyl z Liblických rákosin  mezitřída V1, CAC
                            Athylla z Liblických rákosin tř. pracovní V3
 
 
 
                                                        
                                                                Bertík V1,  CAC
 
                                                        
                                                                                   Athyllka V3
 
                                                        
                                                                              V1 CAC Odyssea the Best Baron a Athylla (V3)
 
                                                       
                                                                            Pořadí feny tř. pracovní
 
 
                                           Přinést lišku? Žádný problém!                                  
 
                                                                 
                                          Alan z Liblických rákosin
 
 
 
                                 A ještě nové fotečky od Coralky.....
 
         
 
 
 
 Nové fotky Coralky....
 
         
 

 

6.3. Ambra byla dnes nakryta psem JCh, Ch Ashbury Absolute Laver. Více v sekci plánovaná spojení.

20.2. Barnaby z Liblických rákosin DKK 1/2, DLK 0/0. Gratulujeme.

   

15.2. A zase pár obrázků od "Céček":

                               
                                                        Létající Craig
 
   
  sir Cedrick
 
     
 
     
    slečna Coral
2.2. Ještě pár hezkých už hodně zasněžených fotek:
 
   
 
   
 
   
 
   

 3.1.Pár fotek z mírně zasněžených Liblických rákosin:

  

  

  

 

1.1. V prvních hodinách Nového roku oslavila naše Koletka 6 let. Kolí pac a pusu.

                       
 
Štěňátka posílají pozdravy z nových domovů. Děkujeme.
             
          Cedrick
 
                 
      Connor
 
                                                     
                                                            Craig
 
             
          Coral